De Indonesische betaal-, bezorg- en vervoersdienst Gojek en de Indonesische e-commerce-leider Tokopedia zijn overeengekomen om te gaan fuseren. De twee ondernemingen worden samengevoegd tot miljardentechnologiebedrijf GoTo. 


Media spreken over de grootste deal ooit die in Indonesië heeft plaatsgevonden. De gecombineerde entiteit biedt een online winkeldienst aan, (voedsel)bezorg- en vervoersdiensten, en andere diensten in de grootste economie van Zuidoost-Azië. 


18 miljard


Het gefuseerde bedrijf wordt genoemd als het grootste particuliere technologiebedrijf in de regio. De gecombineerde waarde van de twee afzonderlijke ondernemingen wordt geschat op 18 miljard Amerikaanse dollar. 


Onder andere Alibaba Group Holding, Alphabet Inc (het moederbedrijf van Google) en SoftBank Group Corp, worden genoemd als belangrijkste investeerders van GoTo. 


Zelfstandige merken


Gojek en Tokopedia blijven opereren als twee zelfstandige merken die samenwerken op het gebied van betalingen, logistiek en voedselbezorging. GoTo, die een beursgang overweegt in Indonesië en in de VS, moet het opnemen tegen concurrenten Grab - de grootste vervoers- en voedselbezorgingsdienst in Zuidoost-Azië - en e-commerce platform Shopee.