Indonesië heeft er een nieuwe low-cost luchtvaartmaatschappij bij. Deze start-up richt zich op door technologie geobsedeerde millennials met een passie voor reizen. 


De nieuwe luchtvaartmaatschappij is momenteel bezig met het verkrijgen van een vliegvergunning. Het is nog niet bekend wanneer de inaugurele vlucht zal plaatsvinden, maar volgens Super Air Jet-CEO Ari Azhari zal dat binnen zeer korte termijn gebeuren. 


Eerst binnenlandse vluchten


Azhari maakte maandag (3/5/2021) bekend dat Super Air Jet allereerst binnenlandse vluchten zal uitvoeren met toestellen van Airbus A320-200 met 180 zitplaatsen in de economy class. In een later stadium worden ook internationale vluchten uitgevoerd. 


‘Super Air Jet is opgericht vanuit het optimisme dat er nog steeds marktkansen zijn voor met name binnenlandse vluchten in Indonesië’, aldus Azhari zoals geciteerd door CNN Indonesia. Volgens de CEO is er vanuit het publiek, en dan met name de millennials, een grote vraag naar vliegreizen. 


Lion Air Group?


Naar verluidt is Super Air Jet gelieerd aan Lion Air Group. Air Azhari was eerder algemeen directeur van deze grootste luchtvaartgroep van Indonesië. Tijdens de bekendmaking van het nieuws wilde Azhari echter niets kwijt over mogelijke banden met Lion Air.