In Indonesië is een aantal nieuwe varianten van het coronavirus gesignaleerd. De gemuteerde variant die in India hevig huishoudt, wordt vooral aangetroffen op de Indonesische eilanden Sumatra en Kalimantan. 


Drie varianten


Er zijn in Indonesië tot nu toe drie nieuwe varianten van het coronavirus gevonden. Het gaat om de Britse variant B117, de Zuid-Afrikaanse variant B1351 en de B1617-variant uit India, schrijft Voice of America Indonesia


Tijdens een persconferentie legde minister Budi Gunadi Sadikin van Volkgezondheid uit dat de nieuwe varianten zijn meegenomen door Indonesische arbeidsmigranten uit Soedie-Arabië, India en Maleisië. De nieuwe varianten van het coronavirus worden vooral aangetroffen op de eilanden Sumatra en Kalimantan. 


Java, Sumatra, Kalimantan, Bali


‘De Britse variant is Indonesië binnengekomen in januari dit jaar en heeft zich met name verspreid op Java, Sumatra en Kalimanten, en ook op Bali. Er slechts één geval gemeld van de Zuid-Afrikaanse variant, die is aangetroffen op het eiland Bali. De laatste tijd zijn er ook veel meldingen binnengekomen van de Indiase variant, met name in de provincies Zuid-Sumatra en Centraal Kalimantan’, aldus minister Sadikin. 


De minister roept iedereen op de gezondheidsprotocollen in acht te nemen. Sadikin meent dat mutaties van het virus beperkt kunnen worden als iedereen de coronamaatregelen naleeft.