Een man en een vrouw uit Engeland zijn woensdag (26/5/2021) Indonesië uitgezet wegens het overtreden van de quarantaineregels. De twee krijgen een inreisverbod van een 6 maanden. 


De man en de vrouw arriveerden op 7 mei 2021 op Soekarno-Hatta International Airport in Jakarta met een toestel van luchtvaartmaatschappij Etihad. Na de verplichte medische controle op de luchthaven, werden de twee per taxi naar Hotel Mercure gebracht waar zij verplicht in quarantaine moesten gaan. 


Even naar het toilet


Onderweg naar het hotel vroeg het stel de chauffeur even ergens te stoppen zodat zij naar het toilet konden gaan. De man en de vrouw lieten hun bagage in de auto achter en keerden niet meer terug.


De twee werden uiteindelijk bijna twee weken later opgepakt in Bogor, West-Java. Volgens de politie hadden zij in de tussentijd verscheidene plekken in de regio bezocht. 


Te druk en corrupt


In een e-mail die de twee naar de politie hadden gestuurd, schreven zij dat zij het te druk hadden om in quarantaine te gaan. Ook menen zij dat de verplichte quarantaine onderdeel is van een corrupt systeem dat slechts uit is op geld van buitenlandse bezoekers.


De man en de vrouw uit Engeland, die werkzaam zijn als fotograaf, bezochten Indonesië op een visit visa en hadden Bali als eindbestemming van hun bezoek. Op het eiland is ook hun sponsor gevestigd, namelijk een fotografieclub.


Indonesië uitgezet


De man en de vrouw zijn woensdag (26/5/2021) het land uitgezet en verlieten het land op een vlucht van luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines. De vervoerskosten komen voor rekening van de sponsor. 


De twee krijgen een inreisverbod van zes maanden dat verlengd kan worden.