Alle inwoners van Jakarta, boven de 18 jaar, kunnen zich nu laten inenten tegen Covid-19. Dat heeft het Indonesische ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt. 


Het ministerie heeft daartoe besloten naar aanleiding van het toenemende aantal Covid-19-gevallen in de Indonesische hoofdstad. De afgelopen week is het aantal vastgestelde coronabesmettingen met 7,62 procent toegenomen, schrijft de Indonesische nieuwssite Kompas.


Economisch centrum van Indonesië


Een andere reden om inwoners van Jakarta boven de 18 jaar in te enten tegen het coronavirus is omdat Jakarta de hoofdstad van Indonesië is. Jakarta is tevens het regeringscentrum en het economisch centrum van het land. 


Het is om die reden belangrijk om de verspreiding van Covid-19 in te dammen, onder controle te krijgen en te houden. En dat kan volgens het ministerie gerealiseerd worden door het bereiken van groepsimmuniteit. 


Houdbaarheidsdatum


Sehat Negeriku, een website die het publiek informeert over diverse activiteiten van het ministerie van Volksgezondheid, meldt dat Indonesië beschikt over grote hoeveelheden Covid-19-vaccins waarvan de houdbaarheidsdatum deze maand zal verstrijken. Het gaat om voorraden van het Brits-Zweedse AstraZeneca-vaccin.


Tegenover Indonesische media zei een woordvoerder van het ministerie dat er vooralsnog met AstraZeneca gevaccineerd zal worden.


Wat ook meespeelt in het besluit van het ministerie om alle inwoners van Jakarta, boven de 18 jaar, in te enten, is de grote belangstelling onder de bevolking om zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.