BTS, een Zuid-Koreaanse jongensband, is razendpopulair in Indonesië, en dat blijkt ook wel uit het volgende nieuwsbericht:  restaurants van McDonald's in Indonesië moesten op woensdag (9/6/2021) op last van de lokale autoriteiten tijdelijk hun deuren sluiten wegens een stormloop op een speciaal BTS-menu.


Indonesische media berichten dat er woensdag lange rijen stonden voor restaurants van de Amerikaanse fastfoodketen. 


De meeste Indonesiërs lieten hun BTS-menu bezorgen door een online voedselbezorgingsdienst. Op foto’s die op internet circuleren is dan ook te zien hoe voedselbezorgers, te herkennen aan hun groene jasjes, in lange rijen voor de McDonald’s stonden om hun bestelling op te halen.  


Tijdelijk gesloten


De lokale autoriteiten vrezen dat overvolle restaurants het risico op verspreiding van Covid-19 kunnen vergroten. Ook zeggen de autoriteiten dat een gebrek aan preventieve maatregelen door het management neerkomt op schending van de geldende coronamaatregelen. 


Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn restaurants, waar zich grote menigtes had gevormd, tijdelijk gesloten.


Een maand verkrijgbaar


De Amerikaanse fastfoodketen heeft via sociale media al haar klanten bedankt voor het grote enthousiasme, maar zegt er ook bij dat het BTS-menu gedurende de hele maand verkrijgbaar is (zolang de voorraad strekt). 


Wij van Indonesiënu zijn natuurlijk benieuwd waar het BTS-menu eigenlijk uit bestaat en nemen een kijkje op de website van McDonald’s Indonesia. Een BTS-meal bestaat uit: 9 chicken McNuggets, franse frietjes medium, frisdrank medium, en sausjes die speciaal door de bandleden zijn uitgekozen nl. sweet chili- en cajunsaus.

 

Een BTS-meal kost 51 duizend rupiah, omgerekend is dat circa 3 euro.