Het Nederlands elftal kan rekenen op een trouwe aanhang op Ambon. In de aanloop naar het EK Voetbal 2021 (Euro 2020) dat op 11 juni 2021 begint, wappert op het eiland in de eilandengroep de Molukken de Nederlandse vlag.  


Reporters van Tribunnews meldden dat zij in Batu Meja, een subdistrict van Ambon-stad een grote Nederlandse vlag zagen wapperen. Inwoners van Batu Meja vertellen aan de Indonesische nieuwssite dat zij op deze manier hun steun betuigen aan het Nederlands elftal. 


Zwarte leeuw


Ook zijn sommige huizen in Batu Meja beschilderd met symbolen van het Nederlands elftal zoals de zwarte leeuw op een oranje achtergrond. 


Albert, een inwoner van Batu Meja, vertelt dat dit een terugkerend fenomeen is. Bij elk internationaal of Europees voetbalevenement betuigen de inwoners van Batu Meja op deze manier steun aan hun favoriete elftal. 


Favoriete ploeg


En, volgens Albert steunt het overgrote deel van de inwoners nu eenmaal het Nederlands elftal. ‘Dit is onze vorm van steun aan onze favoriete ploeg tijdens Euro 2020, en dat is deze keer het Nederlands elftal’, vertelt Albert aan Tribunnews. Albert is optimistisch dat Oranje zich plaatst voor de halve finales. 


Het Nederlands elftal kent een grote supportersbasis op Ambon en dan met name in Ambon-stad.