Indonesië krijgt drie miljoen doses Covid-19 vaccins van Nederland. Dat is het resultaat van een gesprek tussen de ministers van Buitenlandse Zaken van beide landen.


‘Een van de concrete resultaten van het gesprek met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken is het besluit van de Nederlandse regering om hulp te bieden in de vorm van drie miljoen vaccins’, aldus de Indonesische minister van Buitenlandse Zaken Retno Marsudi tijdens een virtuele persconferentie vanuit de Indonesische ambassade op donderdag 1 juli 2021. 


Minister Marsudi zei niet om welke vaccins het gaat, maar zei wel dat de levering spoedig zal plaatsvinden. 


Ook in Indonesië, waar Nederland een bijzondere band mee heeft, is de corona-situatie zeer ernstig


Op de website van de Rijksoverheid lezen we dat de vaccins later dit jaar worden geleverd: 


“Ook in Indonesië, waar Nederland een bijzondere band mee heeft, is de corona-situatie zeer ernstig. Het Aziatische land wordt hard getroffen door de delta-variant van het virus. Tijdens een gesprek met haar Indonesische collega Retno Marsudi bood minister Kaag van Buitenlandse Zaken daarom hulp aan in de vorm van in ieder geval 3 miljoen vaccins. Deze vaccins zullen later dit jaar worden geleverd.”  


Japan, Engeland en VS


Deze week ontving Indonesië ook al bijna een miljoen vaccins van Japan. De tweede zending, die bestaat uit twee miljoen vaccins, zal binnenkort volgen. 


Minister Marsudi is tevens in gesprek met Engeland over de levering van Covid-19 vaccins, terwijl de Verenigde Staten drie miljoen doses Moderna-vaccins gaan doneren aan Indonesië.