Een 15-jarig Indonesisch meisje blijkt de erfgename te zijn van een in 2020 overleden BBC-redacteur. In zijn halfvrijstaande woning in Kent, vond een onderzoeksteam een verborgen ‘schat’ bestaande uit Chinese artefacten. 

 

Alexander Thomson, voormalig Verre Oosten- en Oost-Afrika-redacteur bij de BBC, stierf in september 2020 op 71-jarige leeftijd aan longkanker. Hij was ongehuwd, en had geen testament opgesteld. Wel werd er in zijn woning een foto gevonden met daarop Thomson met in zijn armen een babymeisje. 

 

Detectives van een bureau dat zich bezighoudt met de opsporing van erfgenamen kwamen in Indonesië een 15-jarig meisje op het spoor, dat de dochter van Alexander Thomson blijkt te zijn. 

 

Het onderzoeksteam denkt dat niemand in Thomsons omgeving wist van zijn Indonesische vrouw, wier leeftijd niet bekend is, en hun dochter, ondanks de foto die in zijn woning te zien is. 

 

Huis, boot, Chinese artefacten

 

Volgens Mail Online staat de tiener, wier naam en verblijfplaats in Indonesië niet bekend is gemaakt, staat op het punt een erfenis te ontvangen bestaande uit een woning met drie slaapkamers in Kent, een ruim 18 meter lange boot uit 1923 en tal van antieke voorwerpen en Chinese artefacten. 

 

De waarde van de nalatenschap wordt op meer dan £400.000 geschat.

 

Uit een eerste zoektocht, kwamen de onderzoekers een neef en nicht van Thomson op het spoor. Zij zouden in eerst instantie recht hebben op de erfenis. Maar na de vondst van de babyfoto en andere documenten, besloot het onderzoeksteam de speurtocht uit te breiden.

 

Huwelijksceremonie in Indonesië

 

In de woning vonden onderzoekers ‘bewijsstukken’ van een soort huwelijksceremonie uit het Verre Oosten. Gevonden documenten suggereren dat er een huwelijksceremonie heeft plaatsgevonden in Indonesië. 

 

De onderzoekers besloten samen te werken met experts uit Indonesië en kwamen erachter dat Thomson een dochter heeft uit een huwelijk met een vrouw uit dat land. 

 

Alexander Thomson, geboren in Singapore, ging een religieus huwelijk aan in Indonesië. En uit dat huwelijk is in 2006 een dochter voortgekomen. 

 

Tienermeisje

 

De detectives hadden de indruk dat het 15-jarige meisje al van haar moeder had vernomen dat haar vader een Engelsman was en dat dat ook alles was wat ze over haar vader wist. 


Ze hadden niet de indruk dat er sprake was van een vete. Volgens de onderzoekers hadden de BBC-redacteur en zijn Indonesische vrouw simpelweg geen contact meer met elkaar en zijn uiteindelijk uit elkaar gegroeid.