Twee Sumatraanse tijgers in dierentuin Ragunan in Jakarta zitten in in isolatie nadat ze medio juli dit jaar positief waren getest op het coronavirus. De dieren vertoonden symptomen van het virus zoals hoesten en ademhalingsproblemen. 

 

De 9-jarige Tino en de 12-jarige Hari werden op 15 juli 2021 positief getest op Covid-19 nadat de twee tijgers symptomen van het coronavirus vertoonden zoals hoesten, vermoeidheid en ademhalingsproblemen. 

 

Aan het herstellen


Volgens de gouverneur van Jakarta, Anies Baswedan, die de dieren op 31 juli 2021 bezocht, gaat het steeds beter met Tino en Hari. 

 

De tijgers worden verzorgd en nauwlettend in de gaten gehouden door de beste dierenartsen van Ragunan Zoo, aldus de gouverneur: ‘Godzijdank, Hari en Tino zijn aan het herstellen. De dierentuin is wegens de noodmaatregelen nog niet open voor publiek, dus Hari en Tino hebben voorlopig nog even de tijd om op krachten te komen.’

 

Verzorgers


Dierenarts Endah Rumiyati die de tijgers behandelt, legt uit dat Tino en Hari mogelijk besmet zijn geraakt door verzorgers. Contactonderzoek heeft echter niets opgeleverd. Op het moment dat de dieren ziek waren, was geen van de verzorgers ziek door het virus. Volgens de dierenarts is het ook heel goed mogelijk dat de tijgers besmet zijn geraakt door asymptomatische verzorgers.


Het is niet de eerste keer dat tijgers in gevangenschap positief zijn getest op het coronavirus. Vorig jaar werd het virus al aangetroffen bij tijgers in een dierentuin in New York.


Foto: Anies Baswedan