Indonesische sporters behaalden in totaal negen medailles tijdens de Paralympic Games deze zomer in Tokio. Het beste resultaat ooit voor Indonesië in de geschiedenis van de Paralympische Spelen. 

 

2 x goud
 

Badmintonspeelster Leani Ratri Oktila haalde twee gouden medailles binnen - de eerste in het damesdubbel samen met Khalimatus Sadiyah, en de tweede in het gemengd dubbelspel met Hary Susanto.

 

De 30-jarige Oktila won ook zilver in het dames enkelspel. Ook badmintonspeler Dheva Anrimusthi haalde een zilveren plak binnen in het herenenkelspel. 

 

Freddy Setiawan en Suryo Nugroho wonnen elk een bronzen plak in het herenenkelspel badminton. In totaal zes medailles voor Indonesië in de discipline badminton. 

 

Gewichtheffen, sprint, tafeltennis

 

De overige medailles werden behaald door gewichthefster Ni Nengah Widiasih (zilver), sprinter Saptoyoga Purnomo (brons) en David Jacobs (brons) in het herenenkelspel tafeltennis. 

 

Het is het beste resultaat voor Indonesië sinds het debuut op de Paralympische Zomerspelen in Toronto in 1976. Het land won toen twee gouden, een zilveren en drie bronzen medailles.

 

43ste plek


De Indonesische ploeg sluit de Paralympische Spelen in Tokio af met de 43ste plek op de medaillespiegel. Een enorme vooruitgang sinds de vorige Paralympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Toen eindigde het land op de 76ste plek. 

 

De laatste keer dat Indonesië gouden medailles binnenhaalde was tijdens de Paralympische Zomerspelen van 1980 in Arnhem (koersbal en gewichtheffen).


Foto: Kemenpora RI