Bali Airport ontvangt vanaf 14 oktober 2021 weer internationale vluchten. Dat heeft coördinerend minister van Maritieme Zaken en Investeringen Luhut Binsar Pandjaitan, die tevens verantwoordelijk is voor het coronabeleid in Indonesië, maandag (4/10/2021) bekendgemaakt. 


Tijdens een virtuele persconferentie benadrukte Pandjaitan dat reizigers zich dienen te houden aan de in Indonesië geldende gezondheidsmaatregelen, zoals een verplichte quarantaine van acht dagen. 


Ook dienen internationale reizigers een boekingsbewijs aan te tonen van het hotel waar de quarantaine zal plaatsvinden. De quarantainekosten komen overigens voor rekening van de reiziger. 


Zuid-Korea, China en ...


Pandjaitan zei in de persconferentie dat I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar vanaf 14 oktober internationale vluchten zal ontvangen uit Zuid-Korea, China, Japan, Abu Dhabi, Dubai en Nieuw-Zeeland. 


Verdere details zijn nog niet bekendgemaakt. 


Inreisbeperkingen


Indonesië versoepelde vorige maand al de inreisbeperkingen voor buitenlandse reizigers. Zo mogen bezoekers met een visit visa en een limited stay visa het land weer bezoeken. Lees hier meer. 


Andere luchthavens in Indonesië die zijn aangemerkt als toegangspoort voor internationale vluchten zijn Soekarno-Hatta International Airport (Jakarta) en Sam Ratulangi International Airport (Manado).