De Zuid-Koreaanse Netflix-serie Squid Game is ook in Indonesië razendpopulair. Een café in de Indonesische hoofdstad Jakarta besloot in te springen op de hype in de hoop zo meer bezoekers te trekken. Het café had namelijk flink te lijden onder de coronamaatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen.

 

Bewakers en grote pop


Bezoekers van het café kunnen deelnemen aan een van Squid Game-spellen waaronder het spel ‘rood licht, groen licht’. Ook kunnen zij de sensatie ervaren van het snijden van een vormpje uit het befaamde Koreaanse honingkoekje. En dat alles in een typische Squid Game-sfeer, met personeel gekleed in bewakers in een roze pak, compleet met een zwart masker op het hoofd en een speelgoedgeweer, en serveersters gekleed als de grote pop in de serie, met een oranje jurk en een geel shirt.


Corona


De horecabranche in Indonesië heeft zwaar te lijden onder de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Om weer meer bezoekers te trekken na de versoepelingen van de coronamaatregelen, kwam het café in Jakarta op het idee bezoekers een Squid Game-ervaring te bieden. 


Sinds de invoering van het concept kreeg het café te maken met een viervoudiging van het aantal klanten. Iets wat de eigenaar van het café totaal niet zag aankomen.