Bali is sinds donderdag (18/11/2021) de eerste locatie buiten Java met een IKEA-vestiging.  Inwoners van Bali hoeven nu niet meer naar het naburige eiland Java te reizen voor de bekende Zweedse balletjes. 

 

Het filiaal van het Zweedse woonwarenhuis dat in Kuta Central Park ligt, is qua oppervlakte de kleinste vestiging in Indonesië. Desondanks kunnen consumenten nog steeds inspiratie opdoen aan de hand van het meubilair en de woonartikelen die in de vestiging staan opgesteld, aldus Patrik Lindvall, president-directeur van PT Hero Supermarket BV, waaronder ook de IKEA-winkels in Indonesië vallen. 


Indonesische cultuur

 

Tijdens een persconferentie zei Lindvall dat hij hoopt dat de IKEA-vestiging op Bali de drijvende kracht kan zijn achter de economie op het eiland dat zwaar getroffen is door de Covid-19-pandemie. 


Naast de rekrutering van lokale bewoners voor het IKEA-medewerkersteam, faciliteert en ondersteunt de onderneming ook het Midden- en Kleinbedrijf door het openen van een zogeheten “Teras Indonesia” in het filiaal. Teras Indonesia is een soort expositie van kwaliteitsproducten en creatieve kunst vervaardigd door het Midden- en Kleinbedrijf in Indonesië waarbij de Indonesische cultuur voorop staat. 


Positieve verandering

 

De vestiging op Bali zal ook 500 voedselpakketten uitdelen aan de lokale bevolking als onderdeel van IKEA’s toewijding om positieve verandering teweeg te brengen. 

 

Lindvall zegt verder dat IKEA Bali niet alleen oplossingen en inspiratie geeft voor woninginrichting, maar dat het bedrijf er ook is om een verschil te maken en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.