De 2-jarige Cordo krijgt bijna drie jaar na zijn geboorte nu dan toch eindelijk een geboorteakte. Uitgifte van de geboorteakte werd geweigerd omdat de naam van het kind, dat bestaat uit 19 woorden, niet op het document paste. 

 

De 2-jarige Cordo, zoals hij ook wel wordt genoemd, heeft een wel heel bijzondere naam: Rangga Madhipa Sutra Jiwa Cordosega Akre Askhala Mughal Ilkhanat Akbar Sahara Pi-Thariq Ziyad Syaifudin Quthuz Khoshala Sura Talenta. 

 

Cordo is op 6 januari 2019 geboren. Zijn ouders zijn de 29-jarige Arif Akbar en de 26-jarige Suci Nur. Het gezin woont in het dorp Ngujuran (Oost-Java). 

 

Na Cordo’s geboorte, vroegen zijn ouders bij de burgerlijke stand een geboorteakte voor hem aan. De dienstdoende ambtenaar weigerde deze te verstrekken omdat Cordo’s volledige naam, die uit maar liefst 19 woorden bestond, niet op het document paste. 

 

Zijn naam overschrijdt het maximale aantal karakters dat in het systeem kan worden opgenomen en ingevoerd.


Brief aan de president


Vader Arif en moeder Suci lieten het er niet bij zitten. Na verscheidene mislukte pogingen - het stel stuurde zelfs een brief naar de president - krijgt Cordo nu dan toch eindelijk waar hij recht op heeft. 


Zijn ouders hebben daar echter wel iets voor moeten doen. 


Wereldmens


Tijdens hun vorige pogingen voor de aanvraag van een geboorteakte hebben regeringsbeambten het stel er herhaaldelijk op gewezen de naam van hun kind te wijzigen. 

 

Vader en moeder weigerden daarop in te gaan. Door hun zoon te vernoemen naar historische personen en plaatsen hopen zij dat Cordo een ‘wereldmens’ zal worden, een ruimdenkend mens met een wereldwijde kijk op zaken. 


Cordo’s namen bevatten de hoop en de wensen van vader Arif en moeder Suci voor de toekomst van hun zoon. 


Kortere naam

 

Arif en Suci zijn uiteindelijk toch gezwicht voor het dringende verzoek van de burgerlijke stand voor een naamswijziging. Cordo moet binnenkort naar school, en een geboorteakte is een vereiste voor inschrijving of aanmelding op een school. 

 

Cordo gaat nu verder door het leven als R - Akbar Zudan Cordosega Sura Talenta, namen die wel op het document passen en in het systeem kunnen worden ingevoerd.