Een vrouw is van plan een privévliegtuig te huren om haar hond, die ze had geadopteerd op het Indonesische eiland Bali, over te laten vliegen naar Australië. Ze heeft Munchkin, zo heet de viervoeter, door omstandigheden enige tijd geleden moeten achterlaten in Nieuw-Zeeland. Nu, vijf maanden later, onderneemt ze drastische maatregelen om weer herenigd te worden met haar Munchkin. 

 

Natasha Corbin woonde samen met haar verloofde op Bali toen ze zes jaar geleden de straathond Munchkin adopteerde. 'Toen we besloten om naar Bali te verhuizen, had mijn partner één verzoek aan mij. Omdat ik een echte hondenliefhebster ben, mocht ik van hem niet met honden omgaan', aldus Corbin aan ABC News

 

Maar toen liep ze Munchkin tegen het lijf. 'Munchkin, ze was nog maar een kleine pup, bleef ons maar volgen. Ze was op de een of andere manier dichtbij onze villa beland.'

 

Toen Corbin en haar verloofde besloten terug te keren naar Australië, wilden ze Munchkin op Bali herplaatsen. Omdat dat maar niet lukte, besloten ze de hond mee te nemen naar hun thuisland. 

 

Maar ook dat ging niet van een leien dakje. Aan Corbin werd verteld dat het hele proces zo’n zes tot acht weken zou duren en ongeveer $10,000 zou kosten. 'Maar we zijn nu al bijna zes jaar verder', vertelt Corbin. 

 

Van Bali naar Nieuw-Zeeland


Het stel besloot twee jaar geleden een tijdje in Nieuw-Zeeland te gaan wonen omdat het via Nieuw-Zeeland makkelijker is om Munchkin in Australië te krijgen. Maar ook dat verliep niet soepel omdat de viervoeter niet door verscheidene gezondheidstests kwam. 

 

Vorige week kreeg Corbin dan eindelijk goed nieuws. Munchkin mag Australië in omdat ze ziektevrij is verklaard. 

 

Toch zijn de problemen daarmee nog niet opgelost. Vijf maanden geleden moest Corbin haar hond en haar partner noodgedwongen achterlaten in Nieuw-Zeeland, omdat ze in Australië een operatie moest ondergaan. 

 

Drastische maatregelen


Corbin is het lange wachten nu echt beu en wil drastische maatregelen ondernemen om zo snel mogelijk herenigd te worden met Munchkin en natuurlijk ook met haar verloofde. Ze is van plan een privévliegtuig te huren en probeert alvast zitplaatsen te verkopen om een deel van de kosten, die worden geschat op zo’n $40,000 tot $45,000, te dekken. 

 

Corbin hoorde verhalen van landgenoten die in Nieuw-Zeeland vastzitten omdat hun vlucht geannuleerd werd vanwege de Covid-19 pandemie. Ze willen nog voor de kerst thuis zijn.

 

'De afgelopen twee of drie jaar heb ik verschillende malen aan mijn partner gezegd "stel je eens voor dat we haar uiteindelijk op een privévlucht naar huis moeten sturen."'


Foto: Ter illustratie, hond op het strand in Kuta, Bali