Indonesië heeft de verplichte quarantaineperiode voor binnenkomende reizigers verkort van 10 naar 7 dagen. De nieuwe maatregel geldt vanaf vrijdag 7 januari 2022. 

 

De quarantaineperiode voor binnenkomende reizigers is verkort van 10 naar 7 dagen. 

 

14 landen


Reizigers met een ander paspoort dan het Indonesische, die 14 dagen of korter voorafgaand aan hun reisde volgende 14 landen hebben bezocht, mogen Indonesië niet in:


 • Landen waar omikron is vastgesteld en waar sprake is van lokale besmettingen: Zuid-Afrika, Botswana, Noorwegen, Frankrijk.
 • Landen of regio’s die geografisch gezien dicht bij een land liggen waar sprake is van lokale besmettingen met omikron: Angola, Zambia, Zimbabwe, Malawi, Mozambique, Namibië, Eswatini, Lesotho.
 • Landen of regio’s met meer dan 10.000 bevestigde gevallen van omikron: Verenigd Koninkrijk, Denemarken.

 • Reizigers met een Indonesisch paspoort die Indonesië binnenreizen vanuit de 14 bovengenoemde landen worden niet geweerd. Voor hen geldt echter wel een verplichte quarantaine van 10 dagen. Dat was eerder nog 14 dagen: 


  Onder controle


  Tijdens een kabinetsvergadering eerder deze week zei coördinerend minister van Maritieme Zaken en Investeringen Luhut Binsar Pandjaitan, die tevens verantwoordelijk is voor het coronabeleid in het land, dat Indonesië omikron onder controle heeft. 

   

  Het land is er klaar voor een eventuele nieuwe corona-explosie het hoofd te bieden, aldus Pandjaitan. De minister doelt daarmee op de infrastructuur van ziekenhuizen, het zorgpersoneel, medicijnen, medicinale zuurstof en het strenge quarantainebeleid.  

   

  Het merendeel van de omikronbesmettingen in Indonesië is geïmporteerd. Volgens het Indonesische ministerie van Volksgezondheid vertonen alle patiënten die positief testten op omikron milde symptomen waarvoor geen speciale medische behandeling nodig is.