Een auto staat al langer dan een jaar geparkeerd in de parkeergarage bij I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar, Bali. Het gaat om een Honda met een Balinees kenteken.


De auto staat geparkeerd in de parkeergarage bij de aankomstterminal van Bali Airport. Volgens een woordvoerder van de luchthaven staat de auto daar al langer dan een jaar geparkeerd, om precies te zijn sinds november 2020


Balinees kenteken


Het gaat om een witte Honda HR-V met kentekennummer DK-305-AD. DK geeft aan dat de auto uit Bali komt. Op foto’s die op internet circuleren zien we dat de auto onder het stof zit. Mensen hebben met hun vinger in het stof geschreven. 


Het parkeergaragebedrijf heeft geen idee van wie de auto is en roept de eigenaar van de Honda op de auto zo snel mogelijk op te halen. Ook de politie is inmiddels ingeschakeld. 


Parkeerkosten


De parkeerkosten zijn inmiddels opgelopen tot meer dan 50 miljoen rupiah. Omgerekend is dat zo’n 3000 euro. Voor vierwielige gemotoriseerde voertuigen geldt een parkeertarief van 10 duizend rupiah voor het eerste uur. Voor de daaropvolgende uren geldt een tarief van 5000 rupiah per uur. Mensen die hun parkeerkaart kwijt zijn, dienen een boete te betalen van 100.000 rupiah. 


Het is niet de eerste keer dat mensen hun voertuig achterlaten in de parkeergarage bij I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar. In juni 2021 kwam de parkeerbeheerder erachter dat tientallen scooters door hun eigenaar voor nog onbekende reden werden achtergelaten op de tweede verdieping van de parkeergarage.