De Britse financiële vergelijkingssite money.co.uk heeft Indonesië uitgeroepen tot ‘mooiste land ter wereld’. Voor de meest adembenemende natuurlijke bezienswaardigheden en schilderachtige landschappen, kun je volgens de website het beste Indonesië bezoeken. 


Het land met de meeste natuurlijke bezienswaardigheden per 100.000 vierkante kilometer is Indonesië, schrijft de Britse website. Met ruim 17 duizend eilanden, beschikt Indonesië over een meer dan 50 duizend kilometer lange kustlijn. 


Het wemelt van leven 


Verder beschikt het land over ruim 50 duizend vierkante kilometer koraalrif, waar het wemelt van leven. Een groot deel van die koraalriffen kan verkend worden vanuit het populaire eiland Bali


Populaire natuurattracties zijn volgens de financiële vergelijkingssite de tropische bossen op de eilanden Sumatra en Kalimantan (waaronder het orang-oetan reservaat) en een aantal Unesco Werelderfgoedsites zoals het Komodo Nationaal Park. 


7,77 van de 10


De lijst van mooiste landen ter wereld bestaat uit 50 landen waarbij Indonesië de kroon spant. Het land kreeg van de Britse financiële vergelijkingssite een score van 7,77 voor natuurlijke schoonheid. Er zijn maximaal 10 punten te behalen. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk Nieuw-Zeeland met een score van 7,27 en Colombia dat 7,16 punten behaalde. 


Elk land werd beoordeeld op de volgende zeven factoren per 100 duizend vierkante kilometer: vulkanen, bergen, koraalriffen, beschermde gebieden, kustlijn, regenwouden, gletsjers.