Luchthavenoperator Angkasa Pura I zegt dat drie internationale luchtvaartmaatschappijen een verzoek hebben ingediend om in maart 2022 weer op Bali te mogen landen. KLM zou een van die luchtvaartmaatschappijen zijn. 


Het verzoek voor reactivering van de slottijd op I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar is officieel ingediend door KLM Royal Dutch Airlines, Scoot Tigerair (Singapore), en JetStar Airways (Australië), zegt luchthavenoperator Angkasa Pura I die het verzoek van de drie internationale luchtvaartmaatschappijen zeer verwelkomt. 


Herstel van vertrouwen


In een geschreven verklaring die is verzonden naar Indonesische media zegt directeur Faik Fahmi van Angkasa Pura I dat dit een positief signaal betekent voor het herstel van het vertrouwen van internationale luchtvaartmaatschappijen én toeristen om weer naar Bali te vliegen. 


Vier keer per week


Verder zegt de luchthavenoperator dat KLM vier vluchten per week zal uitvoeren tussen Singapore - Denpasar en daarvoor een Boeing B777 inzet met plaats voor 408 passagiers. Scoot Tigerair zal drie vluchten per week uitvoeren op de route Singapore - Denpasar met een Airbus A320 met een capaciteit van 108 passagiers. 


Ook JetStar Airways zal drie keer per week vluchten uitvoeren op de route Singapore - Denpasar, Sydney - Denpasar, en Melbourne - Denpasar. Op de route Singapore - Denpasar wordt een Airbus A320 ingezet met plaats voor 180 passagiers, op de route Sydney - Denpasar en Melbourne - Denpasar zet de Australische luchtvaartmaatschappij een Boeing B788 in met ruimte voor 335 passagiers. Ook zegt JetStar gebruik te zullen maken van een Airbus A321 met plaats voor 323 passagiers, of een Airbus A320 met 186 passagiersstoelen op de route naar Bali. 


Economisch herstel 


Eerder deze maand landde een toestel van Garuda Indonesia op Bali vanuit Japan met zes buitenlandse reizigers aan boord. Het was de eerste internationale commerciële vlucht op Bali Airport sinds de invoeringen van de reisbeperkingen twee jaar geleden. Een paar weken later volgde Singapore Airlines met 112 buitenlandse reizigers aan boord, onder wie 7 Nederlanders. 


Directeur Faik Fahmi van Angkasa Pura I hoopt dat het aantal internationale vluchten met bestemming Bali geleidelijk aan zal toenemen en kan bijdragen aan het herstel van de lokale economie en de toerismesector op het eiland.