Vanwege de beperkte beschikbaarheid van friet, kunnen klanten van McDonald’s in Indonesië sinds woensdag 2 februari 2022 geen grote porties friet meer krijgen. Maar, schrijft de Amerikaanse fastfoodketen op sociale media, klanten hoeven zich geen zorgen te maken ‘want je kunt bij ons gewoon nog steeds genieten van Medium Frietjes’. 


Bevoorrading


Eerder maakten Japan, Taiwan en Maleisië ook al bekend te kampen met een beperkte beschikbaarheid van friet. Dit zou te maken hebben met bevoorradingsproblemen die in gedrang zijn gekomen door de coronapandemie en overstromingen in Canada.


Het is nog niet duidelijk wanneer de grote porties friet weer beschikbaar zijn bij McDonald’s Indonesië. ‘Wij hopen dat wij spoedig goed nieuws kunnen brengen wanneer de grote frieten weer beschikbaar zijn’, schrijft McDonald’s in een verklaring.  


Geduld


Tot die tijd roept de fastfoodketen haar klanten op geduld op te brengen en zich vooral geen zorgen te maken want de kleine en medium porties friet zijn nog wel steeds beschikbaar. 


Voor klanten van McDonald’s Indonesië zijn dit natuurlijk geen fijne ontwikkelingen. Vooral omdat nog niet duidelijk is wanneer de grote porties friet weer beschikbaar zijn. 


Gelukkig kunnen zij tot die tijd genieten van andere lekkere gerechten op het menu zoals Nasi Uduk, Bubur Ayam, Ayam Rica-Rica of Ayam/Ikan Gulai mét rijst.