Garuda Indonesia en Emirates hebben op 9 maart 2022 een codeshare-programma gelanceerd. Deze service is beschikbaar vanaf 16 maart dit jaar en betekent een uitbreiding van het routenetwerk van beide luchtvaartmaatschappijen. 

 

Door het aanbieden van vluchten met gedeelde codes - ook wel codesharing genoemd - worden verschillende bestemmingen in Indonesië, het Midden-Oosten en Europa met elkaar verbonden. Het gaat in totaal om zestien routes op het vliegnetwerk van beide luchtvaartmaatschappijen. Ook de loyaliteitsprogramma’s worden samengevoegd.

 

Europa


Voor Garuda Indonesia gaan in Europa deuren open, want de nationale luchtvaartmaatschappij van Indonesië vliegt op dit werelddeel nu alleen nog maar naar Amsterdam. Door de samenwerking met Emirates krijgen Garuda Indonesia-reizigers toegang tot verscheidene bestemmingen in Europa waaronder Parijs, Londen Heathrow, Manchester, Milan en Barcelona. 

 

Terwijl Emirates-passagiers via de internationale hubs Jakarta en Denpasar (Bali), via een aansluitende vlucht  naar verschillende bestemmingen in het land kunnen reizen waaronder Surabaya (Oost-Java), Makassar (Zuid-Sulawesi), Balikpapan (Oost-Kalimantan), Manado (Noord-Sulawesi), Medan (Noord-Sumatra), Padang (West-Sumatra), en Solo (Midden-Java).

 

Goed tijdstip


Garuda Indonesia heeft op dit moment codeshare-partnerschappen met meer dan 23 luchtvaartmaatschappijen, en interline-overeenkomsten met 70 partners waarbij passagiers in één boeking ook kunnen reizen met andere luchtvaartmaatschappijen. 

 

Emirates heeft op dit moment codeshare-partnerschappen met 23 luchtvaartmaatschappijen, en interline-overeenkomsten met meer dan 115 luchtvaartmaatschappijen en spoorwegmaatschappijen. 

 

Woordvoerders van beide luchtvaartmaatschappijen zeggen dat de codeshare-overeenkomst, die in november vorig jaar werd getekend, op een zeer goed tijdstip komt. Reizigers zijn immers al hun vakantie aan het plannen, nu het toerisme langzaamaan weer op gang begint te komen.