Indonesië begint vanaf 30 april 2022 met de overgang van analoge naar digitale televisie. De overheid verwacht dat het hele transitieproject in november dit jaar gereed zal zijn. 

 

De overgang naar digitale televisie begint op 30 april in 56 regio’s, waaronder o.a. Bali en delen van Java, Sumatra, en de Molukken. 

 

Er zijn in totaal drie fasen waarin de transitie naar digitale televisie zal plaatsvinden. De tweede fase begint op 25 augustus. In deze fase is onder meer Jakarta aan de beurt. Fase 3 gaat in op 2 november 2022.

 

Z.s.m


Het ministerie van Communicatie en Informatie Technologie moedigt het volk aan om zo snel mogelijk analoge televisie te verlaten en over te stappen naar digitale televisie voor een betere beeld- en geluidskwaliteit. Daarvoor is het niet nodig om tot november dit jaar te wachten. 

 

Indonesië loopt iets achter op buurlanden zoals Maleisië en Singapore die de transitiefase in 2019 al hadden afgerond, en Thailand en Vietnam die in 2020 zijn overgestapt op digitale televisie. 

 

De overheid stelt zo’n 6,7 miljoen digitale tv-decoders beschikbaar die zullen worden uitgedeeld aan arme gezinnen die niet beschikken over een televisie uitgerust met digitale mogelijkheden.