Ook in Indonesië worden Kinder-chocoladeproducten uit voorzorg uit de schappen gehaald. De terugroepactie duurt totdat is bewezen dat de producten veilig zijn voor consumptie. 


De Kinder-chocoladeproducten die bij de Indonesische Voedsel- en Geneesmiddelenautoriteit BPOM staan geregistreerd, komen niet uit Europa maar uit India. De producten zijn vervaardigd door fabrikant Ferrero India. De terugroepactie geldt voor de volgende producten: Kinder Joy, Kinder Joy for Boys, en Kinder Joy for Girls. 


Steekproeven


In Indonesië zijn tot op heden geen besmettingsgevallen met salmonella gemeld. Toch wil BPOM nader onderzoek doen op het gebied van volksgezondheid en voedselveiligheid om ervoor te zorgen dat besmette producten niet op de markt worden gebracht.


Zo worden er willekeurige steekproeven uitgevoerd van Kinder-chocoladeproducten die bij BPOM staan geregistreerd. Daarnaast roept de Voedsel- en Geneesmiddelenautoriteit consumenten op melding te maken van Kinder-producten die niet bij bij BPOM staan geregistreerd. 


Online winkelplatforms


Kinder-chocoladeproducten die in Europa uit de schappen zijn gehaald, zoals Kinder Schokobons en Kinder Happy Moments staan niet bij BPOM geregistreerd. Dat wil echter niet zeggen dat de producten niet in Indonesië te verkrijgen zijn. 


Op online winkelplatforms zoals Tokopedia en Shopee worden genoemde producten volop te koop aangeboden.