[Dit artikel is geüpdatet] De oudste zoon van de gouverneur van West-Java is als vermist opgegeven in Zwitserland. Hij was op donderdag 26 mei 2022 gaan zwemmen in de Aare rivier. 


Emmeril Khan Mumtadz, de oudste zoon van de gouverneur van West-Java, Ridwan Kamil, was op donderdagochtend (26/5/2022) samen met zijn zusje en een vriendin gaan zwemmen in de Aare rivier nabij de stad Bern. De drie kwamen tijdens het zwemmen in de problemen. Omstanders konden de twee vrouwen op tijd redden. 


Sterke stroming


Emmeril daarentegen werd door de stroming meegevoerd. Bij de politie kwam rond 09.45 uur een melding binnen van het ongeval. De autoriteiten in Zwitserland zijn diezelfde dag een zoekactie gestart die tijdelijk werd gestaakt omdat het te donker werd.  


De volgende dag werd de zoektocht voortgezet, maar zonder resultaat. 


Op het moment dat gouverneur Ridwan Kamil te horen kreeg dat zijn zoon vermist werd, was hij op werkbezoek in Engeland met het doel samenwerkingsverbanden aan te gaan op het gebied van nieuwe en hernieuwbare energie. Kamil vertrok na het horen van het nieuws onmiddellijk naar Zwitserland om zijn gezin bij te staan. 


Masteropleiding


Kamils zoon was in Zwitserland waar hij op zoek was naar een universiteit voor zijn masteropleiding. Zijn moeder en zijn zusje vergezelden hem bij het zoeken naar een geschikte universiteit. 


De Aare is een zijrivier van de Rijn en stroomt onder andere langs de stad Bern. 


Laatste update: 28 mei 2022, 05.15 uur