Mis je Indonesië? Maar zit een vakantie naar dit prachtige land er nog niet in? Tijdens de 14de editie van het CinemAsia Film Festival van 10 t/m 15 mei 2022 in Amsterdam zijn weer Indonesische films te zien. Zo waan je je toch even in Indonesië. 


CinemAsia brengt de vele gezichten van Azië naar het grote doek in Nederland. Een breed programma variërend van populaire kaskrakers, arthouse producties tot inspirerende documentaires. 


Tijdens deze 14de editie gaan meer dan 30 Aziatische films in première, waaronder natuurlijk ook Indonesische films! Want, al sinds de start van CinemAsia Film Festival in 2003, vormen Indonesische films een onmisbaar onderdeel van de programmering. Welke Indonesische films zijn er dit jaar te zien?


Losmen Bu Broto (2021)

(Internationale première)


Regisseurs: Ifa Isfansyah en Eddie Cahyono
Speeltijden: donderdag 12 mei, 18:45, Studio/K || vrijdag 13 mei, 19:00, Studio/K || zaterdag 14 mei, 13:45, Studio/K. Na de film: Q&A (online) met regisseurs Ifa Isfansyah & Eddie Cahyono || zondag 15 mei, 16:40, Studio/K  
Taal: Indonesisch (Engels ondertiteling) 
Speelduur: 113 minuten
Acteurs: Mathias Muchus, Maudy Koesnaedi, Maudy Ayunda, Putri Marino


Synopsis:
Deze reboot van de in de jaren ‘80 in Indonesië populaire serie “Losmen” volgt de familie Broto in een hedendaagse context, waarin zij hun bed & breakfast lopende proberen te houden terwijl de familie uitgedaagd wordt door onderlinge meningsverschillen. De Bu Broto Inn is een bed en breakfast in Yogyakarta onder leiding van Pa en Ma Broto tezamen met hun kinderen Pur, Sri en Tarja. Achter de warmte en het succes van de bed & breakfast sluimeren conflicten tussen de verschillende generaties die voor tweespalt zorgen. Wanneer een schandaal de zaak bedreigt moeten de partijen hun verschillen opzij zetten om deze uitdaging aan te gaan.


Paranoia (2021)

(Nederlandse première)
Regisseur: Riri Riza
Speeltijden: woensdag 11 mei, 21:15, Studio/K || zaterdag 14 mei, 21:45, Rialto VU || zondag 15 mei, 16:30, Studio/K
Taal: Indonesisch (Engelse ondertiteling)
Speelduur: 126 minuten
Acteurs: Nirina Zubir, Nicholas Saputra, Caitlin North-Lewis, Lukman Sardi


Synopsis:
Nadat haar misbruikende echtgenoot Gion de gevangenis in moet, vlucht Dina samen met haar tienerdochter Laura. Wanneer hij en een aantal andere gevangenen vrijkomen tijdens de Covid-19 pandemie, een maatregel van de Indonesische regering om de verspreiding van Covid-19 in gevangenissen tegen te gaan, worden moeder en dochter gedwongen weer op de vlucht te slaan. Ze duiken onder in een afgelegen villa waar ze geteisterd worden door paranoia en achterdocht. Wanneer een onbekende opduikt in een nabijgelegen villa is het de vraag wat dit betekent voor moeder en dochter.


Yuni (2021)Regisseur: Kamila Andini
Speeltijden: dinsdag 10 mei, 19:15, Studio/K || donderdag 12 mei, 21:00, Studio/K || vrijdag 13 mei, 19:00, Rialto De Pijp
Taal: Indonesisch, Serang-Javaans (Engelse ondertiteling)
Speelduur: 95 minuten
Acteurs: Arawinda Kirana, Kevin Ardilova, Dimas Aditya, Marissa Anita


Synopsis:
De jonge, pientere Yuni droomt ervan om naar de universiteit te gaan, maar deze droom komt op losse schroeven te staan als twee mannen die ze amper kent haar ten huwelijk vragen. Tot tweemaal toe wijst ze hun aanzoeken af, waarna ze te kampen krijgt met roddels over een oude mythe die zegt dat een vrouw die drie keer een huwelijksaanzoek afwijst, nooit meer zal trouwen. De druk neemt behoorlijk toe als ook een derde man om haar hand vraagt en ze moet kiezen tussen een laatste kans op een huwelijk of de verwezenlijking van haar dromen. Kamila Andini’s "Yuni" is een prachtig verhaal over rebellie en passie in een maatschappij die sterk gebonden is aan gewoontes.


Vengeance Is Mine, All Others Pay Cash (2021)Regisseur: Edwin
Speeltijden: zondag 15 mei, 19:00, Studio/K (UITVERKOCHT) || zondag 15 mei, 19:15, Rialto VU
Taal: Indonesisch (Engelse ondertiteling)
Speelduur: 114 minuten
Acteurs: Marthino Lio, Ladya Cheryl, Sal Priadi, Reza Rahadian, Ratu Felisha


Synopsis:
Ajo is een onbevreesde huurvechter, zelfs de dood vreest hij niet. Zijn lust om te vechten wordt gedreven door een geheim - hij is namelijk impotent. Wanneer zijn pad kruist met een bodyguard genaamd Iteung, slaat zij hem bont en blauw, en raakt hij dolverliefd op haar. Een onstuimige, liefdevolle relatie bloeit op tussen de twee, waarmee de film verschillende genres doorkruist. De nieuwste film van Edwin is de eerste Indonesische film die een Gouden Luipaard won op het Locarno Film Festival. De film steekt de draak met macho gedrag en weet te boeien door tegelijkertijd een zwarte komedie, een grappige romantische film én een actiefilm te zijn.


Lekkere afsluiter: Asian Food BazaarWanneer, waar en hoe laat?
zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 11.00 - 22.00 uur Studio/K & Rialto VU


In het weekend kun je van diverse Aziatisch lekkernijen genieten bij Studio/K en Rialto VU. Bij verschillende kraampjes zijn heerlijke Aziatische snacks en maaltijden verkrijgbaar. Kom gezellig genieten voor of na een filmvertoning met je vrienden en/of familie en ontmoet andere liefhebbers van Aziatische film.


Voor meer informatie over andere films en ticketverkoop, ga naar Cinemasia.nl