Het Indonesische eiland Bali krijgt er binnenkort een nieuwe toeristische attractie bij. De bouw van een glazen brug van bijna 200 meter lang die de traditionele dorpen Blangsinga en Tegenungan met elkaar verbindt, is bijna afgerond. 


De brug, die zich in de regio Gianyar bevindt, is 199 meter lang en ligt op een hoogte van ongeveer 40 meter. De brug is stevig genoeg om 250 mensen te dragen. 


De nieuwe attractie biedt bezoekers een spectaculair uitzicht op een waterval die tussen de twee dorpen ligt en op de onderliggende rivier Petanu. Ook kunnen bezoekers genieten van de zonsopgang en/of zonsondergang.


Lokale economie


Verwacht wordt dat de nieuwe attractie positief zal bijdragen aan de lokale economie. Vooral omdat er plannen zijn voor de bouw van een restaurant en andere faciliteiten in de omgeving van de brug wat weer voor werkgelegenheid zorgt voor de lokale bewoners.  


Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe attractie open gaat voor publiek. Verwacht wordt dat de bouw van de glazen brug, die mede mogelijk werd gemaakt door Chinese investeerders, in september of oktober dit jaar afgerond zal zijn.  


Bronnen: Nusabali.com, Detik.com
Foto: Ter illustratie