Het dorpsbestuur van Kuta wil bezoekers laten betalen om toegang te krijgen tot het strand. De inkomsten zullen worden gebruikt voor onderhoud van het strandgebied. 


Gedacht wordt aan toegangsprijzen die beginnen bij Rp. 5000 voor kinderen vanaf 4 jaar oud. Volwassenen betalen Rp. 10.000 per persoon en buitenlandse toeristen betalen Rp. 15.000 voor een bezoek aan het strand van Kuta. 


Het dorpsbestuur van Kuta is met verscheidene instanties in beraad gegaan over het invoeren van betaalde toegang tot het populaire strandgebied in het zuiden van Bali. Dat meldt NusaBali.com. Plannen over betaalde entree lagen al langer op tafel, maar het lijkt er nu op dat deze plannen eindelijk gerealiseerd gaan worden. Er is echter nog geen datum genoemd. 


Zo snel mogelijk


Het dorpsbestuur hoopt dat een betaald strandbezoek zo snel mogelijk kan plaatsvinden, in elk geval zodra de werkzaamheden aan het strand voltooid zijn.


Er wordt op dit moment hard gewerkt om Kuta Beach te verfraaien met het doel bezoekers een veilig gevoel te geven tijdens hun strandbezoek. Het strand van Kuta staat bekend om de vele straatventers die door veel toeristen als opdringerig en vervelend worden ervaren. 


In alle rust genieten


Volgens het nieuwe concept krijgen deze straatventers ieder een eigen stalletje van waaruit ze hun waar moeten verkopen. Bezoekers die iets willen kopen, doen dat voortaan bij een stalletje en kunnen in alle rust genieten van hun strandbezoek zonder daarbij gestoord te worden door opdringerige straatventers. 


Verwacht wordt dat de werkzaamheden eind dit jaar afgerond zullen zijn. 


Foto: Villa Sinar Cinta Amed