Indonesië en streaming service Netflix werken samen ter promotie van het Indonesische toerisme en de filmindustrie. De samenwerking moet het toerisme, dat zwaar getroffen werd door de pandemie, een flinke boost geven. 


Voor de consument betekent de tot stand gekomen deal tussen Indonesië en Netflix een breder aanbod van Indonesische content op de populaire streaming service waaronder toeristische bestemmingen, de Indonesische keuken, lokale producten en authentieke verhalen in de vorm van korte films, documentaires, animatiefilms, muziek en sport. 


Ter gelegenheid van deze samenwerking is een speciale promotievideo gelanceerd waar al het moois dat Indonesië te bieden heeft naar voren komt. 



Niet veel eerder kondigde Netflix een reeks nieuwe titels aan van Indonesische producties die in 2022 en 2023 op het streaming platform worden uitgebracht: Big 4 (Timo Tjahjanto), Gadis Kretek (Kamila Andini en Ifa Isfansyah), Nightmares and Daydreams (Joko Anwar), Dear David (Lucky Kuswandi), Klub Kecanduan Mantan (Kuntz Agus), Hari Ini Akan Kita Ceritakan Nanti (Angga Dwimas Sasongko), Komedi Kacau (Raditya Dika) en een niet nader genoemd filmproject van de Indonesische acteur/regisseur Ernest Prakasa.