[Dit artikel is geüpdatet] Beschouw jij Indonesië als je tweede thuis? Misschien is de Second Home Visa iets voor jou? Deze verblijfsvergunning voor lang verblijf is op dinsdag 25 oktober 2022 door de Indonesische immigratiedienst gelanceerd. Voor wie is dit type visum eigenlijk bedoeld?

 

Een Second Home Visa is bedoeld voor buitenlanders of ex-Indonesiërs die voor langere tijd in Indonesië willen verblijven én een positieve bijdrage willen leveren aan de Indonesische economie. Met het visum kan de aanvrager 5 of 10 jaar in Indonesië verblijven en verschillende activiteiten uitvoeren,  zoals het doen van een investering of toeristische activiteiten.


Met het visum wil Indonesië meer buitenlandse investeerders aantrekken en het toerisme in het land een boost geven. 

 

Voorwaarden


Een aanvraag voor een Second Home Visa kan online ingediend worden via de website van de Indonesische immigratiedienst. Om in aanmerking te komen voor een Second Home Visum dienen aanvragers aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • De aanvrager dient over een paspoort te beschikken dat nog minimaal 36 maanden geldig is;
  • De aanvrager dient over een bewijs van fondsen te beschikken in de vorm van een bankrekening van de aanvrager of van de garantsteller in Indonesië óf in de vorm van bezittingen in Indonesië met een waarde van tenminste 2 miljard rupiah;
  • De aanvrager dient een recente kleurenpasfoto te overleggen met een afmeting van 4 cm x 6 cm met witte achtergrond; en
  • Een Curriculum Vitae.

 

De Indonesische immigratiedienst zegt dat het nieuwe visumprogramma 60 dagen na de officiële lancering van kracht gaat. Als datum noemt de instantie 24 december 2022.


Laatste update: 7 november 2022, 05.01 uur