Indonesië trekt alles uit de kast voor een veilig verloop van de G20-top op Bali. In bepaalde zones wordt ook politie te paard ingezet. De paarden komen uit Nederland. 


Meer dan 14 duizend militairen en agenten worden ingezet voor een veilig en ongestoord verloop van de 17de G20-top die dit jaar op 15 en 16 november plaatsvindt op Bali. Zij zullen zich bezighouden met het bewaken en beveiligen van het eiland op zee, in de lucht en op het land.


In Nusa Dua, in het zuiden van Bali, waar de delegatieleden verblijven, wordt politie te paard ingezet. De paarden komen uit Nederland en zijn eigendom van de politie van Bali, West-Java, Yogyakarta en Midden-Java. 


18 paarden


In totaal worden 18 paarden ingezet. De dieren hebben een hoogte van 165-170 centimeter en vragen om een speciale verzorging. Zo krijgen de paarden speciaal voedsel en rusten ze na de patrouilles uit in ruimtes die zijn voorzien van airconditioning. 


De dieren worden bereden door speciaal opgeleid politiepersoneel. De afgelopen maanden hebben de agenten met hun paard geoefend in Nusa Dua om de dieren te laten wennen aan het te patrouilleren gebied. 


Poetin komt niet


President Joko 'Jokowi' Widodo die eerder deze week voor een inspectiebezoek op Bali was, zei dat het het eiland er klaar voor is om de delegatieleden voor de G20-top te ontvangen. Verscheidene wereldleiders en staatshoofden hebben reeds bevestigd de top te zullen bijwonen. 


De Russische ambassade in Indonesië heeft bevestigd dat president Vladimir Poetin de top op Bali niet zal bijwonen. Minister Sergei Lavrov van Buitenlandse Zaken zal de Russische delegatie op de G20-top gaan leiden, terwijl Poetin mogelijk virtueel zal deelnemen.