Oud-international Wesley Sneijder heeft een naamgenoot in Indonesië. Om precies te zijn in Ambon, de hoofdstad van de provincie Maluku. De Indonesische Wesley Sneijder is acht jaar jong. Hoe is hij eigenlijk aan zijn naam gekomen? 


Wesley’s vader, de 37-jarige Maikel Salmon, is een echte Oranjesupporter. Al van kleins af aan is hij een fervent fan van het Nederlands elftal. Maikel heeft inmiddels een gezin met twee kinderen. Een van hen is de 8-jarige Wesley Sneijder. Wat is het verhaal achter de naam van zijn zoon? 


WK 2014


Het begon allemaal in 2014. In dat jaar vond in Brazilië de twintigste editie van het Wereldkampioenschap Voetbal plaats. Het Nederlands elftal nam het in de achtste finales op tegen Mexico. 


Het team van Mexico had tot ver in de tweede helft een voorsprong van 1-0 en leek de overwinning in de zak te hebben. Maar, daar kwam in de 88ste minuut verandering in toen Wesley Sneijder de stand op gelijkspel zette. Een benutte strafschop bezorgde Nederland uiteindelijk een plek in de kwartfinales. 


Geweldige voetballer


Maikel spreekt van een wonder. Een paar weken na deze enerverende wedstrijd werd zijn eerste kind geboren. Maikel hoefde er niet lang over na te denken en noemde zijn zoon Wesley Sneijder. Aan TribunAmbon.com vertelt Maikel dat hij hoopt dat zijn zoon ooit een geweldige voetballer mag worden. 


Dat Maikel een fervent Oranjefan is, moge blijken, want schrijft TribunAmbon.com, een 6 meter lange Nederlandse vlag wappert op het dak van zijn werkplaats in Ambon.