Bali is door reis- en beoordelingswebsite Tripadvisor uitgeroepen tot de tweede populairste bestemming ter wereld. Een bewijs dat het eiland een belangrijke speler is in het wereldwijde toerisme.


Vorig jaar stond Bali nog op de vierde plaats in de lijst van de meest populaire bestemmingen in de wereld. Dat het eiland dit jaar twee plaatsen is gestegen, laat zien dat Bali qua toeristische attracties niet onderdoet aan andere wereldwijde vakantiebestemmingen zoals Londen, Rome en Parijs die respectievelijk een derde, vierde en vijfde plek bezetten in de lijst. Dubai is overigens uitgeroepen tot populairste reisbestemming van de wereld.


De onderscheiding is gebaseerd op de kwaliteit en de kwantiteit van recensies en beoordelingen die reizigers op Tripadvisor hebben ingediend gedurende een periode van 12 maanden. Daarbij hebben reizigers gekeken naar accommodaties, restaurants en activiteiten om te doen op bestemmingen overal ter wereld.  


Natuur, cultuur, gezondheid


Tripadvisor omschrijft Bali als een schilderachtig paradijs waar je kunt genieten van de zon op een fijn stuk wit strand. De reiswebsite raadt toeristen ook aan het artistieke Ubud te bezoeken. Ubud wordt door Tripadvisor genoemd als de perfecte plek om een culturele dansvoorstelling te zien, een workshop batik of zilversmeden te volgen of je lichaam en geest te verkwikken tijdens een yogales.


Tjok Bagus Pemayun, hoofd van het toerismebureau op Bali, is zeer in zijn nopjes met de onderscheiding. Met name omdat het toerisme op het eiland twee jaar na de pandemie eindelijk weer goed op gang begint te komen. Pemayun hoopt dat Bali zijn positie in de top vijf kan behouden, vooral omdat het eiland zich ten doel heeft gesteld dit jaar 4,5 miljoen toeristische bezoekers te trekken.


Ook minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie is zeer tevreden met deze prestatie. Hij roept reizigers op Bali zeer zeker op hun bucket list te zetten, en hoopt dat ook andere bestemmingen in Indonesië het voorbeeld van Bali zullen volgen. 


Foto: Yacob Siadatan/Villa Sinar Cinta