Op zoek naar een unieke accommodatie op Bali? In het zuiden van het eiland kun je binnenkort overnachten in een oude Boeing 737. Als alles volgens plan verloopt, opent dit bijzondere onderkomen in maart dit jaar zijn deuren. 


Het is nog afwachten of die deadline gehaald kan worden. De vakantiewoning is nog lang niet af. Op Instagram is te zien dat er hard gewerkt wordt om de oude Boeing om te toveren tot een van de meest bijzondere onderkomens op Bali. 


Fors prijskaartje


Hoewel er nog geen reserveringen kunnen worden gemaakt, bieden verschillende hotelboekingssites de accommodatie al wel als vakantiewoning aan. Voor de gehele maand maart dit jaar is het onderkomen nog niet beschikbaar. Voor data vanaf 1 april 2023 kunnen al wel reserveringen worden gemaakt. 


Aan een overnachting in de oude Boeing hangt wel een fors prijskaartje. Het gaat namelijk om een Boeing die is omgetoverd tot een super-de-luxe privévilla. Voor een bedrag van 7320 euro per nacht verblijf je in een onderkomen met 80m² aan woonruimte onderverdeeld in onder meer twee slaapkamers, twee badkamers en een keuken. Ook beschikt de accommodatie over een buitenzwembad. 


De villa - Private Jet Villa by Gardens Air - ligt op de rand van een klif bij het Nyang Nyang strand in het dorp Pecatu.


Zagen, zagen ...


Het idee om een Boeing om te bouwen tot een privévilla komt van ondernemer Felix Denim. In 2021 kocht hij een oude Boeing 737 van de inmiddels ter ziele gegane Indonesische luchtvaartmaatschappij Mandala Airlines. Sinds de aankoop heeft Denim zich beziggehouden met de renovatie van het toestel dat eerst in twee delen moest worden gezaagd voordat het boven op een 150 meter hoge klif bij Nyang Nyang Beach kon worden geplaatst. 


Vliegtuigfanaten die een overnachting in de Boeing in Pecatu niet de moeite waard vinden, kunnen ook kiezen voor een goedkopere optie. Een uurtje oostelijker ligt nabij het Pandawa strand nog een Boeing 737 met in de buurt verscheidene onderkomens. 


Het toestel ligt er al jaren verlaten bij, en is inmiddels een populaire toeristische bezienswaardigheid geworden. Het verhaal gaat dat de Boeing werd gekocht door een ondernemer die het vliegtuig wilde omtoveren tot een restaurant. Door gebrek aan financiële middelen heeft hij zich echter uit het project getrokken. 


Foto: Private Jet Villa (Instagram)