Het Indonesische kant-en-klare noedelmerk Indomie heeft sinds 1 april 2023 ook ijs in het assortiment. En, nee… het was géén aprilgrap.


Het ijsje van Indomie ging voor het eerst viraal op 1 april dit jaar via een video. Velen dachten in eerste instantie dan ook dat het een aprilgrap was. 


Noedels met ijs


De video werd op sociale media geplaatst door niemand minder dan Axton Salim. Hij is de directeur van PT Indofood, het bedrijf achter Indomie. In de video is te zien hoe Salim een filmpje aan het bekijken is van iemand die noedels aan het eten, is mét ijs. We horen diegene zeggen dat er nog niemand is die noedels met ijs durft te eten. Waarop Salim een ijsje tevoorschijn haalt en zegt dat Indofood Icecream nu ijs met Indomie Goreng-smaak in het assortiment heeft. 


Salim legt uit dat het ijs besprenkeld is met instant noedels. Hij spreekt van een unieke mix van zoute, zoete en zachte smaken, net zoiets als gezouten karamel. Volgens Indofood Icecream zijn de ijsjes een blijk van waardering voor hun consumenten, met name tieners en jongvolwassenen die altijd wel open staan voor nieuwe dingen, willen experimenteren, op zoek zijn naar nieuwe trends en daar van genieten. 


Buurtsuper Indomaret


De ijsjes worden verkocht onder de naam Choc Rocks Cone rasa Indomie Goreng. Het is ijs in een hoorntje, besprenkeld met knapperige noedels. De ijsjes zijn vanaf 1 t/m 24 april 2023 verkrijgbaar in een beperkt aantal winkels van buurtsuperketen Indomaret. Na genoemde periode kunnen de ijsjes ook in andere buurtsupers en supermarkten worden gekocht.