Na wekenlange geruchten heeft Coldplay eindelijk bevestigd dit jaar een concert te zullen geven in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Het is voor het eerst dat de Britse popband in Indonesië optreedt.


De datum voor het concert is inmiddels bekend. Coldplay treedt op 15 november 2023 op in het Gelora Bung Karno Stadion in Jakarta. Het concert in de Indonesische hoofdstad - het eerste concert van de band in Indonesië - maakt deel uit van de wereldwijde Music Of The Spheres World Tour, die in maart vorig jaar is begonnen. 


De tickets gaan op 19 mei 2023 in de verkoop via https://coldplayinjakarta.com/. Klanten van Bank Central Asia (BCA) - een van de grootste banken in Indonesië - kunnen op 17 en 18 mei al via hun bank tickets kopen. Informatie over de ticketprijzen wordt binnenkort bekendgemaakt.Geruchten over een concert van Coldplay in Jakarta deden voor het eerst de ronde toen de minister Sandiaga Uno van Toerisme en Creatieve Economie vorige maand middels een video bekend had gemaakt een gesprek te hebben gehad met de promotor van de Britse band over plannen voor een concert in de Indonesische hoofdstad. Die video is niet lang daarna offline gehaald.