Kuta heeft, in vergelijking met andere meer recent ontwikkelde toeristische bestemmingen op Bali zoals Canggu en Uluwatu, te maken met een langzamer herstel na de pandemie. De in het zuiden van het eiland gelegen badplaats lijkt nu echter bezig met een inhaalslag en ziet een heropleving in populariteit. 


De lokale autoriteiten merken op dat er de afgelopen dagen een toename is in het aantal bezoekers aan Kuta Beach. Het betreft met name binnenlandse toeristen. Verwacht wordt dat, met het hoogseizoen op komst, ook meer internationale toeristen hun weg naar Kuta zullen weten te vinden. 


Veilig


Om ervoor te zorgen dat bezoekers zich veilig voelen, wordt het toezicht in het strandgebied aangescherpt. Zo zullen er meer patrouilles plaatsvinden. 
De autoriteiten denken dat verschillende factoren, waaronder de nationale schoolvakanties, een rol hebben gespeeld in de toename van het aantal bezoekers aan de in het zuiden van Bali gelegen badplaats. Kuta werd tijdens de nationale schoolvakanties met name bezocht door toeristen uit buureiland Java. 


Veelbelovend nieuws


Voor de toerismesector op Bali betekent deze nieuwste ontwikkeling veelbelovend nieuws. Kuta Beach, al decennialang de populairste strandbestemming van Bali, heeft, in vergelijking met meer recent ontwikkelde bestemmingen op het eiland, namelijk te maken met een langzamer herstel na de pandemie. Sociale media en enorme financiële investeringen in gebieden zoals Canggu, Seminyak en Uluwatu zullen ongetwijfeld van invloed zijn geweest op trends binnen de toerismesector van Bali. Dat investeringen nu ook Kuta's kant op komen, is te zien aan de verschillende bouwwerkzaamheden die in volle gang zijn in het strandgebied. Tijdens de werkzaamheden in het kader van de herontwikkeling van Kuta Beach, blijft het strand overigens toegankelijk voor publiek. 


Foto's: Villa Sinar Cinta, Amed