Ga jij binnenkort naar Indonesië of ben je van plan om in de nabije toekomst naar Indonesië te gaan? Waar moet je als Nederlandse paspoorthouder aan denken? 


Indonesiënu is een onafhankelijke nieuwssite. Informatie op onze website omtrent de reisvoorwaarden voor een bezoek aan Indonesië, is afkomstig van officiële instanties in Indonesië. Reisvoorwaarden worden regelmatig door de autoriteiten geëvalueerd en indien nodig aangepast.


Met ingang van 9 juni 2023 zijn alle corona-inreisvoorwaarden in Indonesië opgeheven. Er zijn dus geen medische restricties meer met betrekking tot Covid-19. Dit geldt zowel voor binnenkomst in Indonesië als voor binnenlandse reizen. 


Met ingang van 9 juni 2023 is het niet meer verplicht: 

  • Een Covid-19 vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs te tonen;
  • De Satu Sehat-app te downloaden. 


Desondanks wordt vaccinatie tegen COVID-19 (tweede booster of vierde dosis) nog steeds aangeraden, in het bijzonder voor zwakke groepen.


Vóór vertrek:

  • Een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is;
  • Het juiste visum;
  • Invullen van een digitaal douaneformulier (Electronic Customs Declaration)*

      *) Sinds 1 januari 2023 is het voor inreizende passagiers verplicht om een digitaal douaneformulier in te vullen (1 formulier per reisgezelschap). Na het invullen ontvangt de reiziger een QR-code die bij aankomst in Indonesië aan de douanebeambte moet worden getoond. De Electronic Customs Declaration vervangt het fysieke douaneformulier dat voorheen aan boord van het vliegtuig werd uitgedeeld. Invullen van het formulier kan maximaal 48 uur vóór aankomst in Indonesië via de volgende link: Officiële Website Directoraat-Generaal Douane en Accijnzen