De voorzitter van de Indonesische voetbalbond PSSI, Erick Thohir, heeft bevestigd dat Indonesië zich terugtrekt uit de strijd om de organisatie van het WK voetbal in 2034. Op 31 oktober 2023 is de deadline voor landen om zich kandidaat te stellen voor de organisatie van dit internationale voetbaltoernooi. 


Indonesië, Australië, Maleisië, Singapore


Indonesië was eerder in gesprek met Australië over een gezamenlijke bid voor de organisatie van het WK voetbal 2034, maar constateerde dat de strakke deadline van 31 oktober niet gehaald kon worden. Indonesië stond er ook voor open om Maleisië en Singapore erbij te halen om samen met Australië een gooi te doen naar de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2034. 


PSSI-voorzitter Thohir zegt nu Saoedi-Arabië te zullen steunen voor de organisatie van het WK voetbal 2034. Indonesië blijft zich echter voorbereiden voor een WK-bid na 2034 en andere FIFA-evenementen. Het is niet duidelijk of dit om een gezamenlijke bid gaat. 


WK voetbal onder 17


Indonesië is dit jaar gastland van het Wereldkampioenschap voetbal onder 17, een toernooi voor nationale mannenvoetbalelftallen voor spelers onder de 17 jaar. In totaal nemen 24 teams, waaronder ook het elftal van Indonesië, deel aan het 52 wedstrijden tellende toernooi. 


Indonesië hoopt dat de organisatie van het WK onder 17 de weg zal vrijmaken voor het land om ook andere kampioenschappen op wereldniveau te mogen organiseren.


Het WK voetbal onder 17 vindt plaats van 10 november tot en met 2 december 2023 in vier stadions in Indonesië: Jakarta International Stadium (JIS) in Jakarta. Stadion Si Jalak Harupat, Bandung (West-Java)|, Stadion Manahan, Solo (Surakarta) en Stadion Gelora Bung Tomo, Surabaya (Oost-Java).