Sinds 3 januari 2024 kunnen reizigers die landen op of vertrekken van Soekarno-Hatta International Airport gebruikmaken van een van de 78 nieuwe autogates. Reizigers kunnen zelf hun paspoort scannen waardoor de grenscontrole sneller verloopt. 


De autogates staan in de terminals 2 en 3. Terminal 2 beschikt over 10 autogates en in Terminal 3 staan 68 poortjes voor geautomatiseerde paspoortcontrole. Met de ingebruikname van de autogates duurt de grenscontrole ongeveer 15 tot 25 seconden per persoon, staat op de website van de Indonesische immigratiedienst. 


De autogates kunnen worden gebruikt door zowel Indonesische als buitenlandse paspoorthouders en werken op basis van gezichtsherkenning. 


Elektronisch reisdocument


Buitenlandse reizigers die gebruik willen maken van een autogate dienen in het bezit te zijn van een elektronisch paspoort en een elektronisch visum in overeenstemming met het doel van het bezoek aan Indonesië. Het visum wordt aangevraagd via de officiële website van de Indonesische immigratiedienst evisa.imigrasi.go.id. Indonesische paspoorthouders kunnen zowel een elektronisch als een niet-elektronisch paspoort gebruiken bij de selfservice paspoortcontrole. 


Er worden oveirgens ook autogates geïnstalleerd op I Gusti Ngurah Rai International Airport op Bali en op de luchthaven van Batam.