Een 42-jarige Engelsman gaat de boeken in als de eerste buitenlandse toerist die in het nieuwe jaar Bali is uitgestuurd. De man werd door de Balinese autoriteiten op 2 januari 2024 op het vliegtuig huiswaarts gezet.  


De reden van zijn uitzetting? Overstay, of overschrijding van de toegestane verblijfsduur. De man kwam op 29 september vorig jaar Indonesië binnen via I Gusti Ngurah Rai International Airport in Denpasar, Bali. Hij deed dat op een visa on arrival. Dat visum heeft hij een keer verlengd, waardoor hij tot 27 november 2023 in Indonesië mocht blijven. De Engelsman heeft echter verzuimd het land te verlaten.


Geld op


Volgens de autoriteiten beschikte de man niet over voldoende financiële middelen om een vliegticket huiswaarts te kopen. Op 21 december 2023 plaatsten de autoriteiten van Bali de Engelsman in een detentiecentrum in Denpasar. Daar bleef hij tot zijn uitzetting.


Op 2 januari 2024 werd de Engelsman op I Gusti Ngurah Rai International Airport op het vliegtuig gezet richting London Heathrow. Hij krijgt tevens een inreisverbod van maximaal zes maanden. 


Top 5


Vorig jaar heeft de Indonesische immigratiedienst honderden buitenlandse bezoekers om uiteenlopende redenen het land uitgezet. Chinezen (507) vormen de grootste groep, gevolgd door onderdanen van Nigeria (420), Maleisië (332), Vietnam (142) en India (93).