KLM en Garuda Indonesia gaan het komend jaar intensiever samenwerken op de route Amsterdam - Jakarta en v.v. De codeshare-overeenkomst tussen Garuda Indonesia, die op 26 januari 2024 haar 75e verjaardag vierde, en KLM op de route Amsterdam – Jakarta v.v., bekend van voor de pandemie, wordt weer nieuw leven ingeblazen.


Door de codeshare-overeenkomst heeft Garuda Indonesia de mogelijkheid om nu weer 6x per week een vlucht op de route Amsterda - Jakarta v.v. aan te bieden. Dat is 2x per week non stop, uitgevoerd door Garuda Indonesia zelf en een extra 4x per week op vluchten die worden uitgevoerd door KLM, met een korte stop in Kuala Lumpur. 


Dit betekent dat reizigers één ticket kunnen boeken voor hun hele reis, inclusief aansluitende vluchten, ongeacht of ze met Garuda Indonesia of KLM vliegen. Dit biedt flexibiliteit en gemak voor passagiers, aangezien ze geen afzonderlijke tickets hoeven te boeken en niet hoeven in te checken voor verschillende segmenten van hun reis.


Uitgebreide keuze aan bestemmingen


Een ander voordeel van deze samenwerking is het uitgebreide netwerk dat beschikbaar is voor reizigers. Garuda Indonesia biedt een breed scala aan binnenlandse bestemmingen in Indonesië, evenals vluchten naar andere Aziatische bestemmingen. KLM daarentegen heeft een sterke aanwezigheid in Europa, met routes naar populaire steden zoals Parijs, Londen en Rome. 


Door de samenwerking kunnen reizigers profiteren van een uitgebreide keuze aan bestemmingen en vlotte aansluitingen op hun reisroute.


Bovendien genieten passagiers die met Garuda Indonesia en KLM vliegen ook van gezamenlijke frequent flyer-voordelen. Garuda Indonesia maakt deel uit van het SkyTeam-alliantieprogramma, terwijl KLM lid is van het Flying Blue-programma. Dit betekent dat passagiers frequent flyer-mijlen kunnen verdienen en gebruiken op beide maatschappijen, ongeacht met welke maatschappij ze vliegen. 


Dit maakt het gemakkelijk voor reizigers om hun status te behouden of te upgraden, ongeacht hun reisroute.


Verbeterde reiservaring, meer keuze en gemak


De samenwerkingsinspanningen tussen Garuda Indonesia en KLM leiden tot een verbeterde reiservaring voor passagiers tussen Indonesië en Europa. De samenwerkingsovereenkomst zorgt voor meer keuze en gemak, evenals gedeelde frequent flyer-voordelen en toegang tot lounges. Dit maakt het vliegen met Garuda Indonesia en KLM een aantrekkelijke optie voor reizigers die op zoek zijn naar een naadloze verbinding tussen beide regio's.


Voor reizigers van Garuda Indonesia betekent dit - naast het gebruikelijke vertrek op maandag en zaterdag - op 4 vluchten extra opties om uit te kiezen.


Het vluchtschema vanaf 4 februari t/m 30 maart 2024 is als volgt:

Route

Vlucht

Ma

Di

Wo

Do

Vrij

Zat

Zon

AMS-CGK

GA89 / KL205
Uitgevoerd door GA

Airplane with solid fill

 

 

 

 

Airplane with solid fill

 

GA9089/ KL809
Uitgevoerd door KLM

 

Airplane with solid fill

Airplane with solid fill

 

Airplane with solid fill

 

Airplane with solid fill

CGK-AMS

GA88 / KL206
Uitgevoerd door GA

Airplane with solid fill

 

 

Airplane with solid fill

 

 

 

GA9088/ KL810
Uitgevoerd door KLM

Airplane with solid fill

 

Airplane with solid fill

 

 

Airplane with solid fill

Airplane with solid fill