Herenenkelspeler Jonathan Christie en het herenduo Fajar Alfian en Muhammad Rian Ardianto hebben de finale gewonnen van het All England Open. Een mooie prestatie voor Indonesië op dit prestigieuze badmintontoernooi dat jaarlijks wordt gehouden in het Engelse Birmingham.

Heren enkel

Jonathan Christie versloeg landgenoot Anthony Sinisuka Ginting in twee sets: 21-15, 21-14. De finale van het heren enkel op zondag 17 maart 2024 kan bijzonder worden genoemd om de volgende redenen:

• Geen van beide spelers wist ooit eerder door te dringen tot de halve finale van het All England-toernooi;
  • De laatste keer dat twee Indonesische spelers tegenover elkaar stonden in de finale van het heren enkel in Birmingham was 30 jaar geleden. Hariyanto Arbi versloeg Ardy Wiranata toen in twee sets;
  • Het is 30 jaar geleden dat een Indonesiër de finale van het heren enkel won, namelijk Hariyanto Arbi;
  • Het is 22 jaar geleden dat een Indonesiër wist door te dringen tot de finale van het heren enkel. Budi Santoso slaagde er echter niet in zijn Chinese tegenstander te verslaan.

Heren dubbel

De titel in het heren dubbel gaat naar de Indonesiërs Fajar Alfian en Muhammad Rian Ardianto. Zij versloegen in de finale van het heren dubbel Aaron Chia en Soh Wooi uit Maleisië in twee sets: 21-16, 21-16.

Ook vorig jaar wisten Fajar Alfian en Muhammad Rian Ardianto de titel te grijpen. In een volledig Indonesische finale versloegen zij in twee sets de Indonesiërs Mohammad Ahsan-Hendra Setiawan.

Wereldranglijst

Jonathan Christie heeft na de finale van All England Open vier plekken winst geboekt op de wereldranglijst badminton en stijgt naar de vijfde plek, die eerder werd bezet door landgenoot Anthony Sinisuka Ginting. Die klimt van plaats vijf naar plaats drie en is daarmee de hoogstgeplaatste Indonesische speler op de wereldranglijst mannen enkel badminton.

Fajar Alfian en Muhammad Rian Ardianto behouden hun 7de positie. De spelers zijn daarmee het hoogstgeplaatste duo op de wereldranglijst mannen dubbel badminton.