Anthony Kiedis, zanger van de Amerikaanse rockband Red Hot Chilli Peppers, houdt vakantie op het eiland Bocek, dat deel uitmaakt van de West-Sumatraanse eilandengroep Mentawai. Daar stak hij samen met lokale bewoners een sigaretje op. 


Eerder deze week verscheen op het Instagram-account van de rockband een foto van Anthony Kiedis met als bijschrift "3 Shamans tobacco ceremony". Op de foto is de zanger te zien met twee lokale bewoners, waarschijnlijk leden van de Mentawai-stam. Samen genieten ze van een sigaretje. Het Mentawai toerismebureau voor Jeugd en Sport heeft het bezoek van Kiedis bevestigd.  De zanger zou van 7-15 april dit jaar vakantie hebben gehouden op het eiland Bocek. 


Gedurende die tijd verbleef hij in het Botik Resort. Foto's van de Amerikaanse zanger zijn overigens ook geplaatst op het Instagram-account van dit exclusieve resort dat verscholen ligt tussen de kokospalmen en omringd wordt door witte zandstranden.


De Mentawai-eilanden, die deel uitmaken van de provincie West-Sumatra, worden beschouwd als een van de beste surfbestemmingen ter wereld. Het is niet duidelijk of Kiedis tijdens zijn verblijf in het gebied ook op de surfplank heeft gestaan om de hoge golven te trotseren.