Garuda Indonesia heeft Dimas Nugroho benoemd tot nieuwe General Manager Europa. Vanaf deze week leidt hij het kantoor van Garuda Indonesia op Schiphol dat verantwoordelijk is voor de verkoop in heel Europa. Nederland is niet nieuw voor Nugroho.


Ik ben heel blij om terug te zijn in Amsterdam, een stad die een speciaal plekje in mijn hart heeft nadat ik mijn studie hier in 2022 heb afgerond. Terugkeren naar deze bruisende stad als onderdeel van Garuda Indonesia is zowel een persoonlijke als professionele mijlpaal voor mij. Door mijn tijd in Amsterdam heb ik een diepe waardering gekregen voor de cultuur en de dynamische zakelijke omgeving, en ik ben verheugd om die ervaring in mijn nieuwe rol mee te nemen.


Lange geschiedenis en sterke banden


In het persbericht van Garuda Indonesia zegt Nugroho dat het groeipotentieel in het bedrijfsleven, het toerisme en andere sectoren tussen Nederland en Indonesië enorm is: 


Onze twee landen delen een lange geschiedenis en sterke banden, en ik geloof dat er talloze mogelijkheden zijn om onze connectiviteit verder te verbeteren. Er is ook een diepgaande culturele uitwisseling en wederzijds begrip waar we op kunnen blijven voortbouwen.


Mooi moment


Rick Wouters, Sales Manager Europa, meent dat Nugroho op een mooi moment het Nederlandse team van Garuda Indonesia komt versterken:  


Naast de tweewekelijkse non-stop vlucht tussen Amsterdam en Jakarta van Garuda Indonesia zelf, hebben we door de code share overeenkomst met KLM op diezelfde route ons product aanzienlijk uit kunnen breiden. Met dank aan onze industriepartners in Nederland en in Europa gaat dit een mooi jaar worden.


Foto: Garuda Indonesia