Tijdens een persconferentie begin deze week heeft de Indonesische politie bekendgemaakt een inval te hebben gedaan in een groot drugslab op Bali. De inval vond begin deze maand plaats in een villa in Canggu dat in het zuidelijke deel van het eiland ligt. 


De politie deed de inval begin deze maand in een villa in Canggu. In een kelder van de woning werden twee ruimtes aangetroffen. De ene ruimte werd gebruikt voor de productie van ingrediënten voor xtc, terwijl de andere ruimte gebruikt werd als kweekruimte voor cannabis.  


De politie heeft chemicaliën in beslag genomen die werden gebruikt voor de productie van xtc, en spullen die gebruikt werden voor het kweken van cannabis, zoals kweeklampen en een automatisch bewateringssysteem. 

 

Meest gezochte drugsbaron van Indonesië


De politie werd getipt over het drugslab in Canggu na de vondst van een drugslab in Jakarta vorige maand. Dat lab kon worden gelinkt aan Freddy Pratama, de meest gezochte drugsbaron van Indonesië. De politie heeft in de drugszaak op Bali, vier verdachten opgepakt: een Indonesiër, twee mannen met de Oekraïense nationaliteit en en een Rus. 


De Indonesische verdachte was Pratama's accountant die betrokken was bij het runnen van de drugslab in Jakarta. Hij verkaste naar Bali om arrestatie te voorkomen. Zijn vluchtpoging mocht echter niet baten. De politie arresteerde hem begin deze maand in een huurwoning in de buurt van het toeristische Kuta met 6 kilogram crystal methamfetamine op zak.


Nog op zoek naar twee andere dealers


De politie zegt dat de twee mannen uit Oekraïne investeerders en drugsproducenten zijn. De Rus was verantwoordelijk voor de verkoop van de drugs. De politie zegt nog op zoek te zijn naar twee andere drugsdealers uit Oekraïne.


De drugswetgeving van Indonesië behoort tot een van de strengste ter wereld. Op het bezit, gebruik en de handel van drugs staan zeer strenge straffen, van een lange gevangenisstraf tot zelfs de doodstraf. Dit geldt ook voor softdrugs. 


Foto: Kemenkumham RI