Goed nieuws uit het safaripark in Gianyar, Bali. Daar is vorige maand een hyena geboren. Het gaat om een mannetje met de mooie naam ‘Mooi’. Het is de eerste keer dat het park de geboorte van een hyena mag meemaken.

Hoewel Mooi al op 8 oktober 2020 het levenslicht zag, is zijn geboorte pas ruim een maand later bekendgemaakt. Mooi woog bij zijn geboorte 860 gram. Het lichaamsgewicht van een volwassen hyena ligt rond de 35 kilogram. Mooi wordt intensief verzorgd door dierenartsen van het Safari Park Bali in Gianyar.

Flesvoeding


Omdat moeder Manama hem niet voldoende borstvoeding kon geven, krijgt Mooi sinds de zesde dag na zijn geboorte flesvoeding. Twee weken na zijn geboorte kon de pup zijn ogen openen. Een week later kwamen zijn eerste tanden door en zette hij zijn eerste stapjes. Een maand na zijn geboorte begonnen de dierenartsen met het introduceren van vast voedsel in combinatie met flesvoeding. De artsen zeggen dat het heel goed gaat met Mooi.

Bali Safari Park verzorgt sinds een jaar vier gestreepte hyena’s. Het gaat om twee vrouwtjes (Manama en Adiiya) en twee mannetjes (Hamad en Riffa). Mooi’s ouders zijn Manama en Rifa. 

Corona


Bali Safari Park is ontzettend blij met de geboorte van Mooi des te meer omdat de hyena is geboren tijdens de coronacrisis. Het dierenpark zegt een strikt gezondheidsprotocol te hanteren en nodigt het publiek uit het park vooral te bezoeken om Mooi te bewonderen.

In mei dit jaar verwelkomde Bali Safari Park de geboorte van een giraffe met de toepasselijke naam Corona. 

Foto: Safari Park Bali