[Dit artikel is geüpdatet] Binnenlandse toeristen die Bali willen bezoeken, dienen eerst een negatieve coronatest te overleggen voordat ze het eiland binnen mogen komen. Dit negatieve testresultaat is verplicht voor bezoekers die per vliegtuig, over land of over zee reizen. 

De maatregel werd voor het eerst ingesteld in de aanloop naar Kerst en Nieuwjaar in verband met de verwachte instroom van lokale toeristen gedurende de vakantieperiode.

Negatief


De maatregel duurt vooralsnog tot en met 25 januari 2021. Tegelijkertijd gelden er ook verscherpte coronamaatregelen voor delen van de eilanden Java en Bali

Luchtreizigers een negatief Covid-19 testresultaat te overleggen van een PCR-test die uiterlijk 2 dagen vóór vertrek is uitgevoerd, of een rapid-antigeentest die uiterlijk 24 uur vóór vertrek is uitgevoerd. 

Ook bezoekers die over land of over zee reizen, moeten een negatieve testuitslag kunnen aantonen van een PCR- of rapid-antigeentest. Deze test moet uiterlijk 72 uur vóór vertrek zijn uitgevoerd.

De testuitslag van de PCR- of rapidtest is vanaf het moment van afgifte twee weken geldig. 


Uitzonderingen


Niet alle inkomende luchtreizigers hoeven een negatief testresultaat te overleggen. De volgende groepen zijn uitgezonderd: 

  • Kinderen tot 12 jaar oud
  • Bemanningsleden
  • Transitreizigers
  • Reizigers van een omgeleide vlucht/reizigers van wie het toestel een noodlanding moet maken
  • Ambtenaren, politieagenten, militairen die onverwacht naar Bali moeten reizen voor werk
  • Reizigers uit gebieden waar geen PCR-testfaciliteiten zijn


Mondkapje, handen wassen etc.


Daarnaast dient een ieder die zich op Bali bevindt zich te houden aan de door de overheid vastgestelde gezondheidsprotocollen zoals het dragen van een mondkapje, het regelmatig reinigen van de handen met stromend water en zeep of met handgel, het beperken van fysieke interactie, het te allen tijde houden van afstand tot elkaar, en het vermijden van publieke plekken.


Laatste update: dinsdag 12 januari 2021, 7:47 uur