De Indonesische autoriteiten hebben de zoek- en reddingsoperatie naar wrakstukken en slachtoffers van het gecrashte toestel van Sriwijaya Air officieel beëindigd. De zoektocht naar de Cockpit Voice Recorder (CVR) die gesprekken in de cockpit opneemt, gaat door. 


Vier dagen na de vliegramp slaagden duikers erin de Flight Data Recorder (FDR), die vluchtgegevens bijhoudt, boven water te halen.


47 slachtoffers geïdentificeerd


Volgens de nationale reddingsdienst Basarnas hebben duikers in totaal 325 zakken met lichaamsdelen verzameld en 274 zakken met daarin wrakstukken van het vliegtuig. Het rampenidentificatieteam van de politie heeft tot nu toe 47 slachtoffers geïdentificeerd


Vlucht SJ-182 van de Indonesische luchtvaartmaatschappij Sriwijaya Air stortte op 9 januari 2021 door nog onbekende oorzaak neer in de wateren bij Kepulauan Seribu, een eilandengroep in de buurt van de Indonesische hoofdstad Jakarta. 


Jakarta-Pontianak


Het vliegtuig met 62 mensen aan boord verdween vier minuten na vertrek vanuit Soekarno-Hatta International Airport van de radar. Het toestel was op weg naar Pontianak in de provincie West-Kalimantan.


De Sriwijaya crash is de grootste vliegramp in Indonesië sinds oktober 2018 toen een Boeing 737 MAX van Lion Air met 189 mensen aan boord kort na vertrek vanuit Jakarta neerstortte in de Javazee. 


Foto: Kementerian Perhubungan RI