Tripadvisor heeft Bali dit jaar bovenaan de lijst geplaatst van ‘de meest populaire bestemmingen in de wereld’. ‘Een schilderachtig paradijs’, zo omschrijft de reiswebsite het Indonesische eiland. 


Hoewel reizen tijdens de coronapandemie sterk wordt afgeraden, en hoewel er op dit moment een inreisverbod geldt voor buitenlandse bezoekers – afgezien van een paar uitzonderingen – blijkt het Indonesische eiland Bali toch nog steeds enorm populair te zijn onder reizigers. 


Gevolgd door Londen en Dubai


Bali is dit jaar zelfs drie plekken gestegen in de lijst. Vorig jaar nam het eiland nog een vierde plek in op de lijst van ‘de meest populaire bestemmingen in de wereld’. Op de derde en vierde plek in de lijst staan Londen en Dubai. 


De onderscheiding is gebaseerd op de kwaliteit en de kwantiteit van recensies en beoordelingen die reizigers op Tripadvisor hebben ingediend gedurende een periode van 12 maanden. Daarbij hebben reizigers gekeken naar accommodaties, restaurants en activiteiten om te doen op bestemmingen overal ter wereld.  


Reisplannen verstoord


Omdat de pandemie heel wat reisplannen in de war heeft geschopt, is de lijst van ‘de meest populaire bestemmingen in de wereld’ van dit jaar gebaseerd op alle recensies en beoordelingen die zijn ingediend in de periode van 2020 waar nog gereisd kon worden, en hun droombestemming wanneer er weer gereisd mag worden. 


Tripadvisor omschrijft Bali als ‘een schilderachtig, Indonesisch paradijs’ waar je kunt genieten van de zon op een van de witte zandstranden. De reiswebsite raadt reizigers ook aan een kijkje te nemen in het artistieke Ubud waar je een culturele dansvoorstelling kunt zien, een workshop batik of zilversmeden kunt volgen of je lichaam en geest kunt verkwikken tijdens een yogales.


Lees ook onze reisverhalen over Bali.